5 PERICOLE ALE CONSUMULUI DE BERE RECE PE CANICULA

5 PERICOLE ALE CONSUMULUI DE BERE RECE PE CANICULA

747
0
DISTRIBUIȚI

Vara, o bere rece consumata in zilele caniculare, ofera o falsa impresie de hidratare, atentioneaza medicii. Datorita continutului de alcool, berea nu poate hidrata, iar persoanele care aleg sa bea o bere rece, crezand ca se vor racori, nu vor face altceva decat sa se deshidrateze.

bere canicula

Multi pacienti care au ajuns in aceasta perioada la spital au refuzat sa creada ca doua-trei beri, consumate in zilele toride, pot avea consecinte grave. Iata ce trebuie sa stim despre consumul de alcool pe canicula:

Poate fi letal. Alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele violente la adolescenti si adulti din aceasta perioada.

Racirea brusca initiala a organismului este urmata de generarea de caldura si automat de accentuarea de caldura si iti poate perturba mecanismul de termoreglare.

Consumul de alcool pe timp de canicula te deshidrateaza si iti diminueaza capacitatea de a compensa efectele caldurii.

Iti afecteaza capacitatea de reactie la pericol. Vederea, vorbirea, viteaza de reactie, reflexele si echilibrul precum si statea de constienta sunt afectate.

Berea blondă cu o concentraţie de 5% are în medie 42 kcal la 100 ml iar cea brună la aceeaşi concentraţie 37 kcal la 100ml, iar dacă e mai tare, de 7%, ajunge şi la 48 de kcal Extremele sunt reprezentate de berea nefiltrată cu 52 kcal la 100 ml şi cea fără alcool cu 26 kcal. Radlerul se situeză caloric între berea brună tare şi berea blondă cu cele 45 de kcal la 100 ml. Tineţi cont că lumina şi radiaţiile ultraviolete degradează berea aşa că se recomandă consumul celei îmbuteliate în sticle închise la culoare şi nu a celei din recipiente de plastic.

Medicii recomanda hidratarea corecta, cel putin 2l de lichide pe zi, un pahar la 15-20 de minute, fara a astepta senzatia de sete, constand in apa, limonada, ceai sau sucuri de fructe.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ