A strâns 200.000 de euro, dar birocraţia i-a fost fatală. Călin Farcaș,...

A strâns 200.000 de euro, dar birocraţia i-a fost fatală. Călin Farcaș, tânărul pentru care oamenii au ieșit în stradă la Brașov, a murit. Statul nu i-a dat NICIO ŞANSĂ să se salveze

271
0
DISTRIBUIȚI

Călin Fărcaş, tânărul de  29 de ani din Teliu, judeţul Braşov, care avea nevoie de un transplant de plămâni, pentru care  protestat cu aparatul de oxigen lângă el, pentru a-şi apăra dreptul la viaţă, s-a stins, luni seara, la Institutul Marius Nasta din Capitală. Lipsa unui acord al ţării noastre cu Eurotransplant i-a răpit şansa să trăiască, arată Pro Tv. Tânărul reuşise să strângă cei 200.000 de euro necesari transplantului de plămâni, însă birocraţia şi nepăsarea statului i-au fost fatale.

“Eu refuz să renunţ în a lupta pentru a-mi salva viaţa. Şi până în ultimul moment o să lupt. Nu o să cedez”, spunea Călin Fărcaş , a cărui poveste a fost făcută publică în luna aprilie a acestui an. Cu aparatul de oxigen lângă el, a protestat la Braşov, în faţa Spitalului Judeţean, alături de prietenii săi, ca să-şi ceară dreptul la viaţă.

“I s-a pus diagnostic tensiune arterială pulmonara, asta acum 2 ani. I s-a spus că are nevoie de un transplant pulmonar. Bani nu avem, clinici în România nu avem. Am ieşit în stradă”, a declarat pentru Pro TV Denisa Tiu.Cu ajutorul unor oameni inimoşi, Călin a reuşit să strângă cei 200.000 de euro necesari transpalantului de plămâni. Mai era un singur pas.  “S-au strâns 200 mii euro în 72 de ore. Nu ne venea să credem.

În Europa nu se putea pentru că nu avem acordul cu Eurotransplant. Am optat pentru India, dar până s-au pregătit documentele a fost prea târziu. Nu s-a putut pentru că inima lui era deja foarte slăbită şi nu putea fi transportat cu avionul”, a mai spus Denisa Tiu. Joia trecută, după ce starea de sănătate i s-a înrăutăţit, Călin a fost adus cu o ambulanță de la Braşov în Capitală. Luni, a decedat.

sursa: bzb.ro

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ