Artisti romani care au avut parte de MORTI TRAGICE. Cum au sfarsit...

Artisti romani care au avut parte de MORTI TRAGICE. Cum au sfarsit unii dintre cei mai iubiti artisti din Romania

60
0
DISTRIBUIȚI

Pe 1 noiembrie 1989, puțin după miezul nopții murea în condiții violente, strangulată cu firul de la telefon și arsă cu țigara, Mihaela Runceanu. Cu toată dictatura și restricțiile impuse presei, vestea dispariției atrtistei a înfiorat o țară întreagă. Zvonurile din jurul tragediei au îngreunat la vremea respectivă foarte mult mersul anchetei. Profesoara de canto a Mădălinei Manole și-a găsit cu greu liniștea pe lumea cealaltă. Pe data de 2 noiembrie 1989, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, presupusul criminal Daniel Cosmin Ştefănescu este prins şi arestat. A fost condamnat la 25 de ani de puşcărie şi a fost eliberat în 2006 după 17 ani de detenţie.

Ioan Luchian Mihalea a avut parte și el de o moarte groaznică pe 29 noiembrie 1993. La numai 42 de ani, în plină forță creatoare, era ucis în scop de jaf. A doua zi, un cotidian central punea pe prima pagină titlul „Mihalea era homosexual!”. În mod straniu, cei doi mari cântăreți, atât de iubiți de toți românii, înregistraseră împreună, în 1986, un duet intitulat „Cântec de seară”, intens difuzat la radio în acea perioadă.

În primăvara lui 2002, pe 22 mai, fosta mare balerină Irinel Liciu s-a sinucis luând o supradoză de medicamente, la câteva ore după moartea soțului ei, Ștefan Augustin Doinaș. Durerea pierderii celui drag, după 42 de ani de căsătorie, se dovedise o barieră de netrecut.

O altă victimă a depresiei a fost şi actriţa Stela Popescu Temelie din Galaţi care, în anul 2008, s-a aruncat de la etajul 4 al blocului în care locuia, la puţin timp după… afişarea întreţinerii. Actriţa avea de plătit 300 de lei şi se temea că va rămâne fără niciun ban.

În primăvara acestui an, pe 7 aprilie, cantautorul Mircea Dumitrescu, fostul soț al Silviei Dumitrescu, a decis să-și încheie socotelile cu viața. Artistul s-a otrăvit cu lichid antigel.

Nici muzica clasică nu a fost ocolită de o dramă de proporții, dar care s-a stins repede în noianul de vești proaste care sufocă România. Dispariția violonistului Dan Claudiu Vornicelu, considerat al doilea Enescu, a lăsat lumea muzicii culte mai tristă. Din cauza unei decepții în dragoste, artistul s-a aruncat de la etajul 8 al blocului în care locuia, exact în umă cu o lună de zile, pe 14 iunie.

Pe 4 decembrie 2004 se stingea, într-un taxi, în urma unui teribil accident de circulaţie, Teo Peter, basistul formaţiei Compact. Ziua de 16 ianuarie 2009 a adus românilor vestea tragicei dispariţii, după un nefericit accident de ciculaţie, a poetului Grigore Vieru. Evenimentul s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, orele 1.30, pe traseul R3 Chişinău- Hânceşti- Cimişlia-Basarabească.

De o moarte violentă şi nedreaptă au avut parte şi tânărul regizor Cristian Nemescu şi colegul lui, sound-designerul Andrei Toncu, care au pierit într-un cumplit accident de circulaţie pe data de 24 august 2006, la Podul Eroilor din Bucureşti.

SURSA: inpolitics.ro

 

PUBLICITATE
loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ