ATENȚIE! Ce se întâmplă dacă rupi o aluniță

ATENȚIE! Ce se întâmplă dacă rupi o aluniță

1232
0
DISTRIBUIȚI
Multi cred ca daca iti zgarii un semn de mama, risti sa faci cancer. Ce se intampla daca iti rupi o alunita, cu adevarat? E pe bune acest mit? Daca da, ce trebuie facut cand te-ai ranit intr-o zona a corpului unde ai o alunita crescuta?

Pana si cele mai inofensive alunite se pot transforma in tumori cancerigene. Poti sa le indepartezi, insa numai cu aviz medical. Nu incerca niciodata sa iti rupi singura o alunita pentru ca poti face cancer. Daca ti-ai rupt o alunita din greseala sau in mod voit, du-te de urgenta la dermatolog.

Daca resturile leziunii nu sunt indeprtatea chirurgical imediat dupa rupere, risti sa dezvolti cancer, indiferent de natura alunitei. Numarul cazurilor de cancer de piele este in crestere in ultimii ani, iar multe dintre acestea sunt provocate de ruperea alunitelor.

Daca ti-ai zgariat alunita, nu ai voie sa folosesti nicio crema pentru zona respectiva. Cremele sunt tratate dermatologic si s-ar putea ca solutia aleasa sa nu fie compatibila cu pielea ta.

Cremele, chiar si cele cu scop de regenerare a pielii, contin chimicale, parfumuri si o serie de substante care pot dauna pielii.

Daca iti curge sange neincentat dupa ce ti-ai rupt o alunita, inmoaie vata in spirt sanitar sau rivanol si curata cu atentie zona. Nu e bine sa folosesti alte produse in afara de rivanol si spirt, avertizeaza medicii, potrivit lifestyle.bzi.ro.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ