Ce rol au pietrele dintre liniile de cale ferata

Ce rol au pietrele dintre liniile de cale ferata

1158
0
DISTRIBUIȚI

Fiecare dintre noi am traversat la un moment dat o linie de cale ferata si de fiecare data trecerea era mai greoaie din cauza pietrelor dintre sine. Ce rol au aceste pietre si de ce au anumite dimensiuni.

De cele mai multe ori sunt inchise la culoare si asta si din cauza depozitelor reziduale acumulate in timp. Rolul lor este acela de a prelua din sarcinile transmise traverselor, dar asigura si o mai buna stabilitate in plan transversal si longitudinal.

O alta intrebuintare a lor este acela de a ajuta la mentinerea unui control a pieselor liniei ferate, dar si pentru a ajuta la stabilitate, preiau si amortizeaza socurile si vibratiile ce se produc in timpul circulatiei trenurilor.

Piatra, sau prisma caii cum este denumita, ajuta si la drenarea caii prin asigurarea scurgerii rapide a apei. Tot odata existenta lor ajuta si la reducerea posibilitatii de inghet a platformei caii ferate.

Grosimea statului de umplitura de piatra este stabilitata dupa anumite standarde si de asemenea pietrele trebuie sa se incadreze in anumite dimensiuni.

Piatra sparta este compusa din roci eruptive precum granit, bazalt, andezit.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ