CONCUBINAJUL ÎNAINTEA NUNȚII NU AFECTEAZĂ DURATA CĂSNICIEI

CONCUBINAJUL ÎNAINTEA NUNȚII NU AFECTEAZĂ DURATA CĂSNICIEI

716
0
DISTRIBUIȚI

Cuplurile care trăiesc împreună înaintea nunții au aceleași șanse de a avea o căsătorie lungă ca și cei care se căsătoresc fără să coabiteze, afirmă un studiu american realizat de Centrele de control a bolilor.

nunta

Studiul interpretează datele Anchetei naționale asupra familiei (National Survey of Family Growth), realizat în 2002 pe 13.000 de persoane. În cadrul cuplurilor americane, 28% dintre femei și același procent de bărbați au locuit împreună înaintea primei căsătorii, iar 23% dintre femei și 18% dintre bărbați n-au coabitat cu viitorul partener înaintea căsătoriei.

În 2002, bărbații care coabitau cu cea pe care doreau s-o ia de soție aveau tot atâtea șanse, dacă nu mai multe, ca durata căsătoriei să depășească zece ani: 71% la cei care au coabitat, 69% la pesoanele care n-au locuit împreună înaintea căsătoriei.

Potrivit acelorași cifre din 2002, probabilitatea ca femeile să aibă o căsătorie de zece ani este aceeași la cele care au coabitat cu viitorii soți (65%), ca și la cele care n-au făcut-o (66%).

În Statele Unite, 46% dintre femeile și 42% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani sunt căsătoriți.

În medie, două treimi din primele căsătorii durează zece ani sau mai mult, în timp ce o treime se desfac înaintea celei de-a zecea aniversări. Peste jumătate din coabitări se finalizează printr-o căsătorie în trei ani.

Studiul mai arată că peste un sfert dintre americanii între 40 și 44 de ani s-au căsătorit de două sau de mai multe ori (27% la femei și 26% la bărbați)

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ