A constuit un imperiu pornind de la un vițel și o palmă...

A constuit un imperiu pornind de la un vițel și o palmă de pământ. Află povestea lui

600
0
DISTRIBUIȚI

Un ţăran din nordul extrem al României a dezvoltat un adevărat imperiu agricol pornind de la un viţel şi o bucată de pământ. A trăit în grajdul vitelor, mâncând cartofi copţi în jar (pentru că nu avea bani de ulei), strângând bani şi apoi investind. Brânza făcută de el a ajuns şi în Anglia şi în Germania.

Pe Iustin Tudose  îl cunoaşte fiecare sătean din Hilişeu Cloşca (judeţul Botoşani). Are 45 de ani şi a dezvoltat din nimic un mic imperiu agricol, cu utilaje, sute de hectare de pământ, cirezi de capre şi vaci. Produce lapte pentru unul dintre cei mai mari procesatori din Moldova şi are propria moară, reuşind să producă făină din recolta proprie.

Cei care l-au cunoscut în tinereţe şi ştiau ce are la dispoziţie nu credeau că poată să ajungă la aşa ceva. Este un adevărat fenomen. Este un exemplu că un om poate să facă orice dacă munceşte şi vrea cu adevărat. Este unicat“, spune Ion Butnaru, primarul din Hilişeu Horia, comuna căreia îi este arondat satul Hilişeu Cloşca.

Povestea lui Iustin Tudose a început cu un viţel şi o boccea cu haine. Atâta avea la 18 ani, atunci când s-a căsătorit. Provenea dintr-o familie săracă şi avea de la părinţi doar 50 de ari de teren şi un viţel. Nu avea niciun ban. Îşi aduce aminte că, după ce s-a căsătorit, s-a dus să locuiască în casa socrilor doar cu o plasă în care şi-a pus puţinele haine pe care le avea. „Am mai primit de la socrul meu o vacă. Mai aveam un viţel şi atât. După care am plecat cu nevasta să trăim singuri. Aveam trei copii şi stăteam într-un grajd. Nu aveam ce să mănânc. Nu aveam nimic“, spune Iustin Tudose.

Citeste mai mult: adev.ro/onk2di

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ