Cum a ajuns un marinar român erou în Statele Unite ale Americii

Cum a ajuns un marinar român erou în Statele Unite ale Americii

600
0
DISTRIBUIȚI

Un român a ajuns erou în SUA după ce-a salvat şase oameni de la o moarte teribilă. Eugen State, comandantul unei nave cu echipaj internaţional, a răspuns apelului disperat lansat de la bordul unui iacht în derivă.

„În timp ce Hercules Leader, o navă PCTC operată de NYK, naviga din portul Jacksonville spre Gibraltar aceasta a primit o solicitare din partea USCG (Paza de Coastă SUA) despre un yacht care a naufragiat în largul Insulelor Bermuda.

Cei şase naufragiaţi au fost duşi, cu o barcă de salvare, pe o insulă din arhipelagul Bermuda. Nava, a cărei comandant este românul Eugen State, a reușit să salveze cele șase persoane care se aflau pe yacht. Pe 20 ianuarie acestea au fost trimise către Insulele Bermuda pe o barca de salvare.

Acţiunile comandantului din Constanţa au fost, ulterior, lăudate de Paza de Coastă Americană, care i-a trimis o scrisoare în acest sens.

Comandantul Eugen State a absolvit Academia Navală “Mircea cel Bătrân” în 1983 la secția civilă -transport maritim”, se arată într-un articol seaman.ro.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ