CUM NE PROTEJAM SANATATEA IN PERIOADA POSTULUI

CUM NE PROTEJAM SANATATEA IN PERIOADA POSTULUI

724
0
DISTRIBUIȚI

Cele sapte saptamani din Postul Pastelui reprezinta o schimbare abrupta a regimului alimentar, in care restrictiile s-au asociat cu trecerea de la o alimentatie bazata in principal pe alimente conservate, de origine animala, la o alimentatie bazata pe carbohidrati si vegetale.

post bun

Numarul persoanelor care ajung la spital, in special in Saptamana Mare, este in crestere datorita postului tinut cu strictete, mai ales in Vinerea Mare.  Traditia spune ca in aceasta zi este recomandat sa tinem post negru. Postul negru poate produce numeroase dezechilibre ce favorizeaza sau agraveaza unele afectiuni.

In general aceste afectiuni sunt de gravitate redusa, dar toate necesita o evaluare a unui medic spcialist si tratamente de specialitate. Regimul alimentar din post trebuie neaparat sa tina cont si de varsta, activitate fizica sau de afectiuni preexistente.

Tocmai de aceea medicii ne recomanda:

– un regim echilibrat ce va include proteine vegetale (soia, cartofi, cereale integrale), fructe si legume proaspete.
– un regim care sa tina cont de efortul fizic intens, dar care sa nu aduca un exces caloric prin consumul de dulceata, nuci, fainoase, paine, fasole.
– un regim care sa tina cont de afectiunile asociate, in special persoanele care sufera de diabet, dar si cardionasculare.
– este recomandat respectarea orarului de masa pentru a evita hipoglicemiile.

Cea mai ieftina si uzuala optiune este consumul de alimente pe baza de corbohidrati: cartofi, paste, paine derivate din porumb. La mare cautare in aceasta perioada sunt si legumele, salatele sau fructele proaspete.

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ