Cum a reușit Părintele Arsenie Boca să bage spaima în soții Ceaușescu

Cum a reușit Părintele Arsenie Boca să bage spaima în soții Ceaușescu

860
0
DISTRIBUIȚI

Părintele Arsenie Boca s-ar fi bucurat de o poziţie privilegiată în societate, susţin cei care vor să îi demitizeze imaginea de martir al regimului comunist.

Şi aceasta în ciuda faptului că duhovnicul a fost urmărit, timp de mai mulţi ani, pas cu pas, de organele Securităţii, că a fost deţinut în închisorile din timpul comunismului şi obligat să renunţe la straiele monahale.

Arsenie Boca ar fi avut darul profeţiilor, iar din acest motiv ar fi fost căutat de cuplul Ceauşescu. Mai multe mărturii ale apropiaţilor fostului călugăr sugerează că acesta nu a fost pe placul soţilor Ceauşescu, pentru că le-ar fi prezis moartea, „într-o zi de sărbătoare”

„În 1989, pe când securiştii îl anchetau şi-l loveau cu picioarele, a prorocit că Nicolae Ceauşescu nu o să mai apuce sfârşitul anului şi că mulţi tineri vor muri, jertfiţi că nişte miei”, a fost mărturia unui preot citată în numeroasele cărţi despre viaţa lui Arsenie Boca.

Zoe Dăian, nepoata duhovnicului, afirma că într-adevăr, Arsenie Boca şi Ceauşescu s-ar fi întâlnit în anii 1980. „Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: «Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?». Şi Arsenie i-a spus: «Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi». Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului să-l ia şi să nu-l mai vadă”, relata Zoe Dăian.

Citeste mai mult: adev.ro/ofmw8r

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ