Depresia la bărbați! Cum se manifestă și care sunt primele simptome

Depresia la bărbați! Cum se manifestă și care sunt primele simptome

411
0
DISTRIBUIȚI

Depresia e una din cele mai comune boli ale secolului 21. Se instaleaza confortabil atat la femei, cat si la barbati. Unul din cel mai comune simptome, la ambele sexe, este tristetea. Insa altele sunt specifice barbatilor. Si ei se exprima si greu.

1. Starea de iritare, furia, ostilitatea. Reactioneaza la orice cu furie. Este unul din cele mai folosite moduri ale barbatilor atunci cand vor sa rezolve o problema. Cand simt ca pierd controlul si nu mai sunt stapani pe situatie, incearca sa recastige terenul folosind furia. Sunt furiosi si acasa, si la munca. Asa se explica si faptul ca se distanteaza de familie si de prieteni. Efortul de a-l readuce in sanul familiei e rasplatit cu ostilitate si iritare.

2. Bea mai mult. Incearca sa isi rezolve problemele emotionale cu alcool. Potrivit unor studii, cam 30-50 la suta din barbatii dependenti de alcool sunt si deprimati. Desi pare cea simpla metoda de a-ti ineca amarul, alcoolul o adanceste si mai rau.

3. Comportament sexual compulsiv, cheltuie foarte multi bani. Nu doar bautura poate fi in exces. Incearca sa isi rezolve problemele inclusiv prin sex (poate fi cu orice femeie), arunca banii pe orice, merge la cazinouri si joaca multe jocuri video.

4. Dureri de cap, de stomac sau de spate. Barbatii au tendinta sa isi ascunda suferinta. Sufera in liniste. Iar asta dauneaza. Asa ca se instaleaza durerile fizice.

5. Disfunctii erectile. In anumite cazuri, depresia ii va cauza disfunctii erectile. Si uite asa, depresia poate distruge si viata sexuala.

6. Insomnii. Persoanele deprimate au tendinta ori sa doarma prea mult, ori prea putin. E valabil atat pentru femei, cat si pentru barbati. Nu pot dormi, se trezesc in toiul noptii si se chinuie sa se trezeasca dmineata. Asta e un subiect pe care un barbat il abordeaza de obicei, in discutii.

7. Oboseala. Sentimentul constant de oboseala poate indica probleme psihice. Asa ca, daca deschide subiectul, fii atenta si la alte simptome.

8. Izolarea, lipsa interesului pentru orice. Persoanele deprimate nu sunt doar triste, ci le scade si respectul de sine. Asta ii determina sa se izoleze de partenera sau de prieteni si refuza orice ajutor. In plus, isi pierd interesul si pentru lucruri care altfel le placeau.

9. Ezitari, concentrare insuficienta. Barbatii care sufera de depresie au mult mai multe griji, ori sunt mult mai pesimisti ca alte persoane. In plus, nu se mai pot concentra la fel atunci cand vine vorba de sarcini usoare. Si deciziile le iau mult mai greu. Un exemplu, plata unei facturi, chiar daca are bani in cont si a facut-o de nenumarate ori.

Concluzia e ca, atunci cand intalniti aceste simtome, cautati ajutor ne indeamna medguru.ie.. De preferat, de la un specialist.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ