Detalii neștiute despre viața lui Nicoale Ceaușescu! S-a aflat adevărul despre salariul...

Detalii neștiute despre viața lui Nicoale Ceaușescu! S-a aflat adevărul despre salariul lui

245
0
DISTRIBUIȚI

Controversat. Iubit şi detestat în acelaşi timp. Ambiţios. Nebun. Despre Nicolae Ceauşescu s-au scris pagini întregi, iar viaţa sa este învăluită în mister. Iată câteva dintre detaliile mai puţin ştiute despre celebrul conducător!

Salariul oficial al lui Ceaușescu era de 18.000 lei (aproximativ 1.200 dolari la cursul oficial de schimb din 1989, având o medie de 14,92 lei, echivalent al salariului mediu din SUA în acea perioadă). Au existat zvonuri că deținea conturi secrete în străinătate, dar urma acestora nu a putut fi descoperită. În schimb, există dovezi că luxul în care trăia Ceaușescu era finanțat din bani publici.

Garda personală a lui Ceaușescu era alcătuită din 40 de persoane, acestea fiind responsabile de protecția familiei, precum și a locuințelor acestora. Șeful gărzii, colonelul Dumitru Burlan, afirma că întreaga sa gardă era dotată cu două arme automate (dotare insuficientă pentru o apărare serioasă). Colonelul Burlan susținea că Ceaușescu se credea iubit de popor și nu simțea nevoia protecției. De fapt, pe Ceaușescu îl apăra tot regimul său și întreaga Securitate și nu avea nevoie de o gardă de corp prea puternică. Departamentul Securității Statului a avut 8.474 de oameni, iar Trupele de Securitate, comandate de generalul Ghiță, erau de aproximativ 15.000.

Cum era Nicolae Ceauşescu în timpul liber

Suzana Andreias, menajera familiei Ceaușescu timp de aproape trei decenii, a declarat: „Erau foarte apropiați, se țineau de mână. Ceaușescu nu ieșea din cuvântul ei, dar și tovarășa se interesa mult de el, dacă a mâncat, dacă are tot ce îi trebuie, dacă e mulțumit. Luau masa în curte și se simțeau bine împreună. Lui îi plăcea mult muzica Ioanei Radu și a Miei Braia și, după ce mâncau, el cânta, jucau table și ea îl mai fura. Zicea tovarășul: «Iar m-ai furat, nu mai joc.» «Hai, Nicule, că nu te mai fur…» Și uite-așa se distrau ei în familie”, scrie a1.ro.

Lui Ceaușescu îi plăceau șahul, biliardul și voleiul. După versurile pe care le recita pe la congrese, se pare că citea foarte multe poezii ale lui Eminescu. Nu era pretențios la mâncare și avea gusturi rustice. A descoperit filmele pe la 35 de ani. Era mare fan al lui Kojak și se uita cu plăcere la filme polițiste americane. Toate reședințele lui erau dotate cu o sală specială de proiecție.

sursa: realitatea.net

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ