IȚI MAI ADUCI AMINTE DE LICEENII? UITE CE FAC ACTORII LA 30...

IȚI MAI ADUCI AMINTE DE LICEENII? UITE CE FAC ACTORII LA 30 DE ANI DE LA LANSAREA FILMULUI

6846
0
DISTRIBUIȚI

„Treci la tabla, puisor!” este, probabil, una dintre cele mai cunoscute replici din filmele romanesti, iar Mihai, Dana, Ionica si Geta cele mai indragite personaje adolescente pe care le-am admirat pe micile si marile ecrane. Ce mai, nu exista roman care sa nu fi vazut macar o secventa din „Liceenii”, capodopera lui Nicolae Corjos.

Protagonistii serialului Liceenii dupa 23 de ani de la difuzarea filmului.  Stefan Banica junior, in rolul lui Mihai, Oana Sarbu in rolul Danei,  Cesonia Postelnicu in rolul Getei si Mihai Constantin in rolul lui Ionica. Foto:Sorin Stana; OK, 29 septembrie 2011

Aventurile eroilor interpretați de Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Ștefan Bănică Jr. sau Mihai Constantin fascinează și acum, deși lucrurile s-au schimbat radical în viața liceenilor din zilele noastre.

Povestea lui Mihai si a Danei, cei doi boboci de liceu care se indragostesc nebuneste, a marcat generatii de adolescenti si adolescente care isi doreau fie sa cante la fel de bine ca Stefan Banica Junior, fie sa isi tunda parul precum cel al Oanei Sarbu.

Dana, pasionată de șah, și Mihai, interesat de filosofie și matematică, se îndrăgostesc, iar idila lor ingenuă va trece prin multe încercări. Parteneri de aventuri le-au fost Geta și Ionică, interpretați de actorii Cesonia Postelnicu și Mihai Constantin. Filmul a fost foarte bine primit de public şi a fost urmat de „Extemporal la dirigenţie” (1987), „Liceenii Rock’n Roll” (1992) şi „Liceenii în alertă” (1993).

Pe langa ei, nebunaticii Geta si Ionica s-au transformat in adevarati idoli ale caror replici vor ramane in istoria cinematografiei romanesti. Ce s-a intamplat insa cu cei doi actori care au dat viata acestor personaje?

Oana Sârbu (47 de ani), interpreta Danei, nu a profitat de succesul filmului ”Liceenii” pentru a-și construi o carieră în actorie. În afara seriei „Liceenii”, Oana a mai jucat în ”Vulcanul stins” (1987). Vedeta și-a urmat însă pasiunea pentru muzică. Deținătoare a trofeului „Steaua fără nume” și a „Premiului Tinereţii” la Festivalul Mamaia, Oana Sârbu s-a căsătorit în 1989 cu compozitorul Virgil Popescu. Relația a fost foarte rodnică în plan profesional, însă cei doi au ajuns la divorț după numai patru ani de căsnicie.

Despre Cesonia Postelnicu putem spune ca este o norocoasa, intrucat timpul pare sa fi fost bland in ceea ce o priveste. Cu acelasi zambet pe care l-am vazut de atatea ori la televizor ea na incanta si acum. Cat despre cariera, ea joaca inca pe scena Teatrului National, in piesele Purificare, Idolul si Ion Anapoda si Egoistul.

Actor al Teatrului Bulandra din Bucureşti, Mihai Constantin a făcut roluri memorabile în spectacole precum „A treia ţeapă“ de Marin Sorescu, „Hamlet“, „Regele Lear“, „Poveste de iarnă“ de W. Shakespeare, „Petru“, de Vlad Zografi,„Black & White“, de Keith Waterhouse şi Willis Hall, „Antigona“ de Sofocle, „Trei surori“, de Cehov sau „Oblomov“, de Goncearov.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ