Laura Codruța Kovesi, revocată din funcția de șefă a DNA. Klaus Iohannis...

Laura Codruța Kovesi, revocată din funcția de șefă a DNA. Klaus Iohannis a semnat decretul

422
0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a revocat-o astăzi pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Anunțul a fost făcut azi de purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

Decizia președintelui vine în contextul în care PSD și ALDE anunțaseră azi că vor discuta dacă îl suspendă sau nu pe președinte.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, a anunțat luni purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălăina Dobrovolschi.

„Președintele României a semnat, astăzi, decretul de revocare din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de porcuror șf al DNA. Președintele subliniază că lupta împtoriva corupției nu trebuie în niciun caz abandonată sau încetinită.

Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal de grup iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi.

Indiferent de numele procurorului șef, această instituție are obligația de a-și continua activitatea”, a mai spus șeful statului”, a anunțat, luni, Mădălina Dobrovolschi.

Reamintim că pe data de 30 mai, Curtea Constituțională a admis sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și președintele Klaus Iohannis și între Guvern și președinte, ca urmare a respingerii de către șeful statului a cererii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

SURSA: huff.ro

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ