Ministerul Educației a confirmat: se închid școli! Care sunt unitățile de învățământ...

Ministerul Educației a confirmat: se închid școli! Care sunt unitățile de învățământ vizate!

259
0
DISTRIBUIȚI

Din cauza scăderii numărului de elevi, cu fiecare an tot mai multe unităţi de învăţământ dispar de pe harta şcolară a judeţului Sălaj. Opt şcoli primare şi cinci grădiniţe din mediul rural vor fi desfiinţate începând din anul şcolar 2018-2019, ca urmare a scăderii numărului de elevi.

Pe listă au fost incluse Şcoala Primară Muncel (Cristolţ), Şcoala Primară Sînpetru Almaşului (Hida), Şcoala Primară Cozla (Letca), Şcoala Primară Cormeniş (Lozna), Şcoala Primară nr. 2 Cheud (Năpradea), Şcoala Primară Traniş (Năpradea), Şcoala Primară Romita (Românaşi), Şcoala Primară Tihău (Surduc), Grădiniţa Mesteacănu (Almaşu), Grădiniţa Zalnoc (Bobota), Grădiniţa Sîncraiu Silvaniei (Dobrin), Grădiniţa Gostila (Poiana Blenchii) şi Grădiniţa Romita (Românaşi).

“Prin hotărâre de Guvern s-a aprobat proiectul trimis de noi, cu mici modificări, stabilindu-se definitiv planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019. Desfiinţarea acestor unităţi de învăţământ s-a făcut la solicitarea consiliilor locale din acele comune, pentru că este vorba doar de comune.

Nu le-a desfiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. A fost o solicitare a primăriilor, în urma unor hotărâri de Consiliu Local. Toate cele 13 unităţi sunt structuri, aşadar nu au personalitate juridică”, a declarat inspectorul general şcolar Maria Pop, citat de Adevărul.

sursa: a1.ro

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ