Misterul bisericii din România unde sfintii sunt cu aura neagra! E singura...

Misterul bisericii din România unde sfintii sunt cu aura neagra! E singura din lume in care sfintii tin doliu

274
0
DISTRIBUIȚI

La Ipotesti se afla singura biserica din lume unde sfintii tin doliu. Biserica a fost construita dupa moartea Mihai Eminescu si sfintii au aura neagra chiar in memoria poetului.

Specialistii spun ca biserica a fost construita la mai bine de cinci decenii de la moartea poetului de catre un grup de intelectuali coordonat de Camil Petrescu, la initiativa istoricului Nicolae Iorga. Este singura biserica din lume inchinata memoriei unui poet national si singurul lacas de cult al ortodoxiei, unde sfintii au aureole negre.

Pe zidaria interioara a bisericii sunt pictati sfinti tristi cu aureole negre. Toata biserica este dominata de acesti ingeri si mucenici negri.

”Sfintii poarta doliu pentru Eminescu. Asa au fost conceputi. Aici, la Ipotesti, dupa moartea poetului, pana si mucenicii si tot cosmosul intruchipat aici poarta doliu, pentru destinul tragic al lui Eminescu”, spune eminescologul Valentin Cosereanu, cercetator la Memorialul Ipotesti.

Printre sfinti, pe un perete lateral, privind la altar, se afla imaginea unui tanar imbracat si el in negru: este chiar poetul.

sursa: stirilekanald.ro

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ