Motivul incredibil pentru care o fată a fost forțată să se căsătorească...

Motivul incredibil pentru care o fată a fost forțată să se căsătorească cu fratele ei

643
0
DISTRIBUIȚI

Căsătoria dintre o adolescentă de 13 ani și fratele ei de 20, care a lăsat-o gravidă, a stârnit revolte în Tunisia. Deși copila nu este rudă de sânge cu bărbatul, aceasta este mult prea tânără pentru a se căsători și a face un copil, susțin protestatarii.

Aceștia sunt de părere că bărbatul ar trebui acuzat de viol, mai ales că, în Tunisia, relațiile sexuale cu un copil cu vârsta sub 15 ani pot fi pedepsite cu până la șase ani de închisoare, potrivit The Sun. Cu toate acestea, o portiță în legislație permite violatorului să scape de pedeapsă dacă se căsătorește cu victima.

Astfel, o judecătorie locală a permis bărbatului să se însoare cu sora lui vitregă de 13 ani. „Am intervievat fata și după ce am verificat toate detaliile, am considerat că este potrivită pentru căsătorie”, a declarat un purtător de cuvânt al judecătoriei din regiunea Kef, Chokri Mejri.

Decizia a venit în ciuda faptului că părinții adolescentei s-au opus, încercând să oprească nunta. O ceremonie de celebrare a deciziei care urma să aibă loc în aceeași zi a fost oprită de mai multe agenții de protecție a copilului. „Când vorbim de un copil de 13 ani, nu putem vorbi de relații sexuale cu consimțământ. Este viol”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenției Houda Abboudi.

Mai mulți tunisieni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei. Cazul a atras atenția premierului Youssef Chahed, care a declarat că va aduce modificări legii cu scopul de a combate violența împotriva femeilor, potrivit click.ro

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ