NU O SA-TI VINA SA CREZI! UITE CARE SUNT CELE MAI MURDARE...

NU O SA-TI VINA SA CREZI! UITE CARE SUNT CELE MAI MURDARE 10 LUCRURI DIN CASA TA

472
0
DISTRIBUIȚI

Ştiai ai că cea mai mare concentraţie de germeni din casa ta nu este în baie, ci în bucătărie? Speciaştii au realizat un studiu şi au descoperit care sunt cele 10 locuri mai murdare decât vasul de toaletă.

Nu o s_ î_i vin_ s_ crezi! Cele mai murdare 10 locuri din casa ta

În afară de faptul că bacteriile sunt viruşi, acestea reprezintă zidul dintre viaţă şi moarte. Viruşii plutesc peste tot în aer, pot fi găsiţi în apă sau se pot odihni pe mânerul de la uşă, iar atunci când intră în contact cu un anumit organism, aceştia infectează celulele gazdei.

În vreme ce multe organisme sunt inofensive, altele nu sunt atât de prietenoase şi îţi pun în pericol casa şi viaţa. Există multe locuri în care ar trebui să faci curat mai des decât de obicei. Citeşte mai departe pe Noobz.ro şi află care sunt cele mai murdare puncte din casa ta şi cum poţi să scapi eficient de germeni.

» Chiuveta de la bucătărie

De vreme ce chiuveta de la bucătărie este mai mereu umedă şi stropită cu particule de mâncare uscată, aceasta creează terenul propice dezvoltării bacteriilor, precum Salmonela şi E.coli. S-ar putea ca în chiuveta de la bucătărie să existe mai multe bacterii decât în toaleta de la baie atunci când tragi apa. Asigură-te că ai curăţat corespunzător chiuveta după fiecare utilizare şi dezinfectează cu regularitate produsele pe care le foloseşti cel mai des în bucătărie, precum tocătorul, cuţitele pentru tăiat legumele şi carnea, robinetul sau aragazul.

» Bureţii şi lavetele pentru spălat vase

Unele dintre cele mai murdare obiecte din casa ta sunt cel mai probabil bureţii şi lavetele pentru spălat vase, pe care le foloseşti pentru a curăţa tigăile, oalele şi spatulele. Parcă nici nu îţi vine să crezi că aceste obiecte care par inofensive pot să te îmbolnăvească în cel mai scurt timp de E.coli. Aceste ustensile sunt mai mereu ude şi conţin particule de mâncare, exact ca cele din chiuvetă, astfel fiind terenul ideal pentru bacterii. Pentru a scăpa de bacteriile de pe buretele de vase, bagă-l în fiecare zi în cuptorul cu microunde pentru 2 minute la temperatură mare sau bagă-l în maşina de spălat vase. De asemenea, asigură-te că schimbi lunar bureţii de vase şi cu regularitate prosoapele de bucătărie.

Află mai multe despre locurile din casa ta care sunt mai murdare decât vasul de toaletă.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ