Oraşul din Italia în care poţi cumpăra case la 1 EURO. Cumparatorii...

Oraşul din Italia în care poţi cumpăra case la 1 EURO. Cumparatorii trebuie sa indeplineasca o SINGURA conditie

520
0
DISTRIBUIȚI

În Ollolai, un oraş din Italia, din regiunea montană a Barbagiei, din Sardinia Centrală, sunt scoase la vânzare sute de case abandonate, la preţul de 1 euro.

Ollolai nu este primul oraş italian unde se încearcă acest mecanism, dar este primul în care pare că acesta funcţionează. Există totuşi, o condiţie: clădirile sunt într-o stare deplorabilă, iar cumpărătorii trebuie să îşi ia angajamentul de a le renova în decurs de trei ani.

Costurile aproximative, după cum informează CNN, ar fi de aproximativ 25.000 de dolari . Planul din spatele acestor vânzări este acela de a repopula o comunitate care are un risc crescut de a deveni un oraş fantomă. În ultima jumătate de secol, populaţia din Ollolai a scăzut de la 2250 de locuitori la 1300.

Fostă capitală a Barbagiei, Ollolai rămâne una dintre cele mai nealterate şi autentice părţi ale Sardiniei. Deşi mulţi au părăsit clădirile din piatră, retrăgându-se în oraş, stilul de viaţă tradiţional nu a dispărut în totalitate, ciobanii încă fac brânza de oaie Casu Fiore Sardo pentru care zona este recunoscută, iar meşteşugarii încă împletesc coşuri.

Primarul i-a contactat pe foştii proprietari ai caselor şi le-a cerut să le cedeze autorităţilor locale. Acesta a dat un decret special şi a scos casele la vânzare încă din 2017. În ciuda faptului că se află într-o condiţie proastă, au fost vândute deja trei case, iar primarul spune că a primit mai mult de 100 de cereri de cumpărare din întreaga lumea, inclusiv din Rusia sau Australia. Primarul speră ca renovările caselor să ducă la crearea de noi slujbe şi la resuscitarea economiei.

Citeste mai mult: adev.ro/p3dtdw

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ