PIEDONE S-A STINS DIN VIATA LA VARSTA DE 86 DE ANI

PIEDONE S-A STINS DIN VIATA LA VARSTA DE 86 DE ANI

1215
0
DISTRIBUIȚI

Indragitul actor italian, Bud Spencer, alias Piedone, s-a stins din viata la varsta de 86 de ani! Piedone, pe numele sau real Carlo Pedersoli s-a nascut pe 31 octombrie 1929 in orasul italian, Napoli.

piedone-1Foto: apropotv.ro

Pe langa actorie, Bud Spencer a fost si un inotator olimpic italian. In Romania s-a remarcat sub numele comisarului Piedone. In anul 1940 se muta la Roma, unde tanarul Carlo se inscrie la facultatea de Chimie, iar in anul 1947 impreuna cu familia se muta in Argentina.

La sfarsitul anilor 1940 Carlo se intoarce in Italia. In 19 septembrie 1950 devine primul inotator italian care doboara recordul la proba de 100 de metri. El termina cursa in mai putin de un minut. La jocurile mediteraneene de la Alexandria, din 1951, a castigat medalia de argint.

Pe langa inot, actorul a devenit campion la polo unde a castigat campionatul  italian cu echipa sa de club SS Lazio. La varsta de 77 de ani primeste din partea Federatiei Italiene de Natatie licenta de antrenor.

In Romania, actorul a devenit cunoscut datorita filmelor in care juca rolul comisarului Piedone. „Detectiv cu greutate”, „Comisarul Piedone la Hong Kong” si „Doi superpolitisti” sunt doar cateva dintre filmele prin care a devenit cunoscut publicului din Romania.

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ