Povestea fascinanta de dragoste dintre doua berze din Croatia continua pentru al...

Povestea fascinanta de dragoste dintre doua berze din Croatia continua pentru al 17 lea an consecutiv

290
0
DISTRIBUIȚI

Klepetan, un mascul de barză, parcurge începând din 2002 peste 14.000 de kilometri în fiecare an pentru a fi alături de perechea lui care trăieşte în Croaţia, Malena, obligată să rămână pe sol după ce a fost împuşcată într-o aripă de un vânător şi salvată apoi de un locuitor din satul Brodska Varos.

În acest an, masculul a sosit pe 29 martie, după un zbor foarte lung din Africa de Sud până în acest minuscul sat din estul Croaţiei, unde cuibăreşte Malena – scrie Agerpres, citând AFP.

Femela a fost descoperită împuşcată într-o aripă în 1993 pe marginea unui lac de Stjepan Vokic, un localnic în vârstă de 71 de ani.Îngrijitor la şcoala din Brodska Varos, Stjepan Vokic are grijă de atunci de Malena şi asistă din 2002 la întoarcerea în fiecare an a lui Klepetan, care a fost echipat cu un inel de monitorizare pentru ca specialiştii croaţi să poată să îi urmărească deplasările. Fidelitatea celor două berze le-a ajutat să devină veritabile vedete în Croaţia.

Stjepan a numărat până acum 62 de pui care au eclozat în urma împerecherii dintre Malena şi Klepetan, al cărui nume face trimitere la sunetele scoase de ciocurile berzelor. Construind un acvariu, un cuib pe măsură, la care se ajunge urcând pe o pasarelă, şi un sistem de încălzire, Stjepan Vokic a dorit să creeze “o Africă improvizată” pentru Malena.

“O duc să pescuiască, întrucât nu pot să o duc în Africa. Ne uităm împreună la televizor”, a declarat septuagenarul croat. După ce îşi va învăţa să zboare următoarea serie de pui, Klepetan va pleca din nou la sfârşitul lunii august spre zone mai calde, în apropiere de Cape Town, la o distanţă de 14.500 de kilometri. Călătoria lui durează peste o lună.

sursa: europafm.ro

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ