REGELE MIHAI A MURIT. Viaţa regelui în EXIL bate orice film. Cum...

REGELE MIHAI A MURIT. Viaţa regelui în EXIL bate orice film. Cum a trăit, cu familia sa

186
0
DISTRIBUIȚI

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai a încetat din viaţă, decesul fiind pronunţat, informează Casa Regală, la ora 13, ora României, în Elveţia. Regele era într-o stare gravă de mai mult timp.

REGELE MIHAI A MURIT. Cum au trăit Regele şi familia sa în EXIL?

„Ne-a înconjurat casa cu, probabil elemente din divizia Tudor Vladimirescu, ne-a tăiat telefoanele, garda noastră a fost arestată și așa mai departe. Și în plus de acest lucru era șantajul, care eu nu am putut să îl accept, pentru lichidarea a peste 1000 de studenți, care fuseseră deja arestați. Așa că n-am avut încotro, a trebuit să semnez această hârtie”, a povestit regele în materialul documentar „Via regis”, difuzat de postul public de televiziune.

Regele a semnat actul de abdicare, în prezența prim-ministrului Petru Groza și a șefului PCR, Gheorghe Gheorghiu-Dej. Apoi, Majestatea Sa a fost nevoit, împreună cu mama lui, regina Elena, să își facă bagajele și să părăsească țara. Regina mamă Elena a fost urmărită în fiecare încăpere a Palatului Peleș și nu i s-a permis să ia niciun obiect, nici măcar o scrumieră.

„Cu toate că personajele din comisie n-au permis să luăm cu noi doar, așa cum spuneam, lucrurile de imediată folosință, ne-au lăsat să ieșim cu patru automobile. Nici până azi n-am reușit să aflu de ce. Ca să se creadă că mașinile acelea erau pline de averi“, a povestit Regele, în cartea „Convorbiri cu Mihai I al României”, semnat de Mircea Ciobanu.

Apoi, odată ajunși la gara din Sinaia, militarii au răscolit bagajele Regelui și ale mamei sale, ca să se asigure că nu au împachetat bani sau bijuterii. Până și pâinea și fructele aflate pe masa Reginei Elena au fost tăiate în două.

Citeste mai multe pe realitatea.net

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ