S-a aflat motivul pentru care verigheta se poartă pe măna stângă

S-a aflat motivul pentru care verigheta se poartă pe măna stângă

808
0
DISTRIBUIȚI

Purtarea verighetei este o tradiţie care datează de sute de ani. În culturile occidentale, inelul este de obicei plasat pe al patrulea deget de la mâna stângă, dar şi pe degetul inelar al mâinii drepte, scrie ehow.com.

Tradiţia se bazează pe convingeri culturale şi practici religioase. În lumea modernă, purtarea verighetei pe al patrulea deget este o normă culturală. Cu toate că unele culturi favorizează mâna stângă, iar altele mâna dreaptă, al patrulea deget este aproape întotdeauna degetul ales pentru purtarea verighetei.

Romanii antici credeau că vena degetului al patrulea sau „inelarul“ mâinii stângi conduce direct la inimă. Ei au numit-o „vena dragostei“.

Pentru a pune acest lucru în perspectivă istorică, Imperiul Roman a început încă din 750 î.Hr. să cultive această tradiţie. Purtarea verighetei este un obicei important, fiind un simbol al căsătoriei. Gestul semnifică faptul că mariajul s-a născut din iubire.

O altă teorie ar fi cea că mirele trebuie să facă dovada suportului financiar faţă de mireasă prin dăruirea unui inel preţios, femeia având atribuţia de a păstra averea familiei. Primele verighete durabile erau confecţionate din fier, ca soluţie de înlocuire a verighetelor realizate din ierburi vegetale în Egiptul Antic.

Mâna stângă este considerată a fi o „mână a inimii“, fiind de aceeaşi parte a inimii, nepermiţând purtătorului să işi piardă dragostea pentru partener.

Citeste mai mult: adev.ro/ohvcib

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ