Satul unic din România în care toate casele sunt pictate, iar localnicii...

Satul unic din România în care toate casele sunt pictate, iar localnicii sunt obligați să respecte tradiția

3415
0
DISTRIBUIȚI

Satul Ciocăneşti, din Bucovina, este dovada vie că oamenii chiar pot sfinţi locul, iar rezultatele sunt spectaculoase.

Totul a pornit de la decizie a Consiliul Local, care îi obligă pe oameni să respecte arhitectura tradiţională. Astfel, satul s-a transformat într-un muzeu viu, unic în ţară, cu peste 600 de gospodării una mai frumoasă ca alta.

“Aceste motive au aparut în jurul anului 1950 şi au fost luate de pe costumul popular. Turiştilor chiar le plac aceste case, gradinile cu flori care sunt în faţa caselor”, a spus Marilena Niculiţa, muzeograf.

Din fericire, succesul turistic al localităţii i-a făcut pe oameni să înţeleagă valoarea moştenirii tradiţionale şi să o transmită mai departe.

“Întâi tencuiesc cu ciment, var şi nisp, după ce se uscă pun var, ciment şi nisp şi cu un model desenez deasupra şi-l sculptez cu ceva anume care trebuieşte sculptat. După ce se uscă îl vopsesc, dau culoarea varului şi apoi dau modelul naţional cu diferite culori, unul vrea negru, altul vrea maro , altul vrea bej”, a spus Silvia Şcheul, meşter popular.

În comună există şi un muzeu al ouălor încondeiate, în care s-au adunat peste 1800 de exponate extreme de rare şi valoroase.

O cameră costă între 50 și 100 de lei pe noapte, asta în cazul în care nu sunteţi cu cortul pe care îl puteţi amplasa chiar în marginea pădurii. Ciocăneşti se află în vestul judeţului Suceava, la mai bine de 100 de km de municipiul reşedinţă de judeţ. Pentru a ajunge în această localitate, mergeţi pe DN 17 Suceava-Ciocăneşti-Cârlibaba.

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ