Se intampla in Romania: Un turist scos din valurile mării cere daune...

Se intampla in Romania: Un turist scos din valurile mării cere daune de 40.000 de euro salvatorilor: ‘Susținea că și-a plătit concediul și nu-l interesează nimic’

234
0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre sutele de cazuri în care turiștii sunt scoși din apă de salvamari, atunci când este arborat steagul roșu, se va termina în instanță. Persoana scoasă din valuri vrea daune de 40.000 de euro.

Un avocat din București, Silviu Radu Luncan (60 de ani), a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari și a unui polițist local care l-au scos din apă în anul 2016, într-o zi în care era arborat steagul roșu, semn că înotul este interzis.

Procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar acesta s-a adresat instanței cu contestație, astfel că dosarul se va judeca pe 13 iunie, la Judecătoria Mangalia. Silviu Radu Luncan îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe polițistul local – de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, le cere câte 10.000 de euro daune fiecăruia.

Incidentul s-a produs pe 22 august 2016, pe o plajă din stațiunea Mangalia. În ziua respectivă au fost șase cazuri de persoane înecate pe plajele din Mangalia, marea fiind agitată. Din declarațiile avocatului, menționate de anchetatori, acesta a intrat în apă pentru a-și „face baia zilnică de două ore în mare“. Deși era steag roșu, omul spune că nu depășea geamandura. Mai mult, susține că este un înotător experimentat, care a participat în trecut la campionate de înot. Acestea ar fi fost motivele pentru care nu a vrut să iasă din apă când cei trei salvamari i-au cerut asta.

În tot acest timp, pe plajă, un echipaj SMURD resuscita un bărbat scos din valuri, care ulterior a murit, iar salvamarii căutau un copil dispărut, pe care apa l-a scos a doua zi la mal mort. După mai bine de o oră de tratative, mai mulți turiști au intrat și l-au scos forțat pe avocat, pe plajă fiind încătușat de un polițist local și dus la poliția municipală pentru identificare.

„Medicul de pe elicopterul SMURD ne-a rugat să scoatem pe toată lumea din apă. Era steagul roșu arborat, deci interzis accesul în apă. Dacă era toată lumea afară din apă, noi puteam urmări dacă apare copilul dispărut undeva. Toți au ieșit, doar domnul Luncan a refuzat categoric. Nu știam atunci nici cum îl cheamă, nici calitatea dânsului. Au intrat trei salvamari după el, i-a înjurat, i-a împins, băieții s-au lăsat păgubași.

El susținea că și-a plătit concediul și nu-l interesează nimic. Vreo oră s-au chinuit salvamarii, după care au intrat câțiva turiști de pe plajă, l-au luat și l-au adus la mal. A fost încătușat de un coleg de-al meu, pentru că era recalcitrant. Eu nu am pus mâna pe el“, povestește ce s-a întâmplat polițistul local Manuela Dogaru.

sursa: reporterntv.ro

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ