Sentință uriașă pentru cea mai odioasă crimă care a șocat România

Sentință uriașă pentru cea mai odioasă crimă care a șocat România

603
0
DISTRIBUIȚI

Vineri, 31 martie, Curtea de Apel Bacău a pronunțat sentința definitivă într-unul dintre cele mai bulversante dosare de crimă din ultimii doi ani.

Este vorba de cazul fostei profesoare de geografie, Ana Zaharia, acuzată că, în noaptea de 13 spre 14 septembrie 2015, și-a ucis și tranșat soțul. Femeia a fost prinsă în timp ce arunca trei saci cu resturi umane la tomberoanele din piața orașului Târgu Frumos, județul Iași.

La vremea respectivă, cazul a fost intens comentat. Ana Zaharia – profesoară pensionară, acum în vârstă 67 de ani – locuia într-o garsonieră din Roman, județul Neamț, cu soțul său, colonelul în rezervă Gheorghe Zaharia. El avea 69 de ani. Filmul crimei a fost refăcut doar din urmele criminalistice, femeia neajutând deloc ancheta. Ea susține că nu își amintește nimic și că nu-și explică de ce a ajuns la gunoiul din Târgu Frumos, având la ea trei saci în care erau torsul, mâinile și picioarele bătrânului.

În martie 2016, femeia a fost trimisă în judecată pentru omor calificat și profanare de cadavre. La Tribunalul Neamț, pe 6 octombrie 2016, femeia a fost condamnată la 15 ani și 8 luni de închisoare, o pedeapsă mică, în comparație cu altele pentru crimă urmată de profanarea cadavrului. Sentința din toamna anului trecut este explicabilă prin faptul că judecătorii au schimbat încadrarea în violență domestică și profanare de cadavre.

Imediat s-a declarat apel, el judecându-se la Bacău. Aici, judecătorii au schimbat din nou încadrarea și au mărit pedeapsa la 17 ani și 8 luni de închisoare. Având peste 60 de ani, Ana Zaharia va executa două treimi din pedeapsă, din care aproape doi fiind petrecuți în arest preventiv.

Sursa: evz.ro

 

PUBLICITATE
loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ