SFATURI SI TRUCURI PENTRU A NE PROTEJA IMPOTRIVA CANICULEI

SFATURI SI TRUCURI PENTRU A NE PROTEJA IMPOTRIVA CANICULEI

738
0
DISTRIBUIȚI
Citiva copii se scalda intr-o fintina arteziana din Galati, marti, 27 iunie 2006. Datorita caldurii excesive, la Galati au fost 114 solicitari la Ambulanta in ultimele 24 ore.
Cu totii am asteptat cu nerabdare incalzirea vremii pentru a renunta la hainele groase din timpul iernii si pentru a putea iesi in parcuri, la iarba verde, piscina sau la mare.

canicula_19360700

In aceasta perioada tot mai multe persoane ajung la medic din cauza expunerii prelungite la soare. Chiar daca nu ne dam seama pe loc de aceste pericole, abia seara cand ajungem acasa isi face simtita prezenta senzatia de frig si o stare de moleseala.

Sunt afectate in special persoanele tinere ce au stat la soare in zonele de agrement, dar si varstnicii cu probleme cardiace sau neurologice agravate prin expunerea la caldura. La femeile de 20-30 de ani sunt frecvente starile lipotimice si spasmofiliile sau care au tinut cu rigurozitate postul, dar nu lipsesc insolatiile sau arsurile solare.

Este recomandat ca de fiecare data cand apar astfel de simptome sa consultam un medic specialist. Pentru a nu ajunge la spital dupa expunerea prelungita la soare sau la caldura specialistii ne recomanda sa urmam cateva reguli simple:

– purtati haine lejere, subtiri, deschise la culoare, palarii si ochelari de soare

– evitati expunerea prelungita directa la soare intre orele 12-16
– evitati deplasarile, aglomeratiile, expunerea la soare, efortul fizic intens desfasurat afara la orele amiezii. Deplasarile sunt recomandate atunci cand nu este foarte cald, pe cat posibil prin zonele umbrite si alternati deplasarea cu repausul in spatii racoroase sau fara expunere directa la soare.
– beti cel putin 2l de apa pe zi, nu foarte rece, sucuri naturale de fructe sau ceaiuri caldute.
– chiar daca este perioada postului trebuie sa incercam sa mancam cat mai variat, insistand pe produsele cu putine calorii, legume si fructe.

Un alt lucru foarte important este acela de a nu lasa copilul singur in masina sau nesupravegheat in locurile de joaca.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ