Strigătul de disperare al unui veteran de război la 101 ani: „Sunt...

Strigătul de disperare al unui veteran de război la 101 ani: „Sunt aşa de singur. Aş vrea să mor“

259
0
DISTRIBUIȚI

Veteranul de război Constantin Olaru, de 101 ani, i-a întâmpinat pe cei din Direcţia calitatea vieţii personalului din cadrul MApN cu lacrimi în ochi.

Prima vizită la Constantin Olaru, din judeţul Gorj, a fost în martie 2017. Atunci veteranul le-a spus povestea lui tristă. „Văzând condiţiile în care locuieşte, am crezut că are nevoi materiale foarte mari, însă nevoia lui cea mai mare e de camaraderie. Suferă de singurătate. Se simte al nimănui, singur pe lume“, spun cei care l-au vizitat.

Veteranul a făcut armata la Regimentul 5 Vânători din Timişoara. „La război, am plecat cu regimentul în munţii Aradului, pentru a lupta împotriva ungurilor care voiau să îşi ia judeţele. Eram pregătiţi în tranşee împotriva ungurilor.    Într-o noapte am primit ordin să lăsăm graniţele să mergem în Rusia, pentru că Rusia a luat Basarabia.

Într-o noapte am plecat vreo câţiva soldaţi, dar eu am căzut pe munte in jos norocul a fost ca nu a căzut vreo piatra. Atunci „am dat-o răului pe mama că m-a născut” că am ajuns aşa. Ne-au luat şi ne-au dus la infirmerie gata să plecăm la război, pe urmă am primit ordin de la domnul maior, comandantul meu, să mă trimită la birou.

Aici ofiţerul de serviciu a spus ca voi fi dat la Corpul 1 Armată la un domn colonel Ion Dăncilă. Acolo maiorul a spus că ei pleacă pe front şi că eu sa mă duc să iau în primire tot. Mie îmi părea rău să mă despart de colegii mei dar a trebui sa execut ordinul. M-am dus la unitate şi m-au lăsat liber.

A venit un domn major şi m-a văzut necăjit în curte şi mi-a spus să plec unde m-au trimis. Eram în judeţul Arad, în comuna Conop, şi eu trebuia sa merg la Regimentul 90 Infanterie, Corpul 1 Armată, la Sibiu.

Citeste mai mult: adev.ro/p0l1k1

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ