Te muti aici si primaria te plateste cu 70.000 de FRANCI. Uite...

Te muti aici si primaria te plateste cu 70.000 de FRANCI. Uite ce conditii trebuie sa indeplinesti

540
0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din Albinen, un mic sat din cantonul elveţian Valais vor vota pentru acordarea unei sume consistente de bani pentru familiile care se vor aşeza acolo. 

Locuitorii din Albinen, un mic sat din cantonul elveţian Valais, se vor pronunţa prin vot în data de 30 noiembrie asupra unei propuneri privind acordarea unei prime familiilor care sunt dispuse să vină şi să locuiască acolo timp de cel puţin un deceniu, informează publicaţia The Independent.

Această propunere vine după ce, în ultimii ani, rezidenţii permanenţi din Albinen, în special familiile de tineri, au ales să se mute în staţiunea turistică Leukerbad, aflată la doar şase kilometri.

În prezent, în acest sat mai trăiesc doar 240 de locuitori, dintre care doar opt sunt copii, iar multe dintre casele din sat sunt folosite doar ca locuinţe de vacanţă. În consecinţă, locuitorii au cerut consiliului local să vină cu un plan pentru a opri declinul populaţiei şi a asigura viitorul localităţii.

Conform informaţiilor publicate în ziarul satului, familiile care vor decide să cumpere sau să construiască o casă în Albinen vor putea beneficia de un grant de 25.000 de franci pentru fiecare adult şi 10.000 de franci pentru fiecare copil. Aceasta ar însemna 70.000 de franci pentru o familie obişnuită compusă din doi adulţi şi doi copii, un bonus important pentru acoperirea avansului unui credit ipotecar care, în mod normal, trebuie să fie echivalent cu cel puţin 20% din valoarea unei proprietăţi imobiliare.

Există, însă, şi unele condiţii pentru cei care doresc aceşti bani. Pentru a fi eligibil, trebuie să ai o vârstă de sub 45 de ani şi să trăieşti în Albinen timp de cel puţin zece ani. De asemenea, proprietatea care va fi cumpărată sau construită trebuie să aibă o valoare de minim 200.000 de franci şi trebuie să fie o locuinţă permanentă, nu o locuinţă secundară.

Pe de altă parte, banii nu trebuie rambursaţi, decât în cazul în care părăseşti satul înainte de cei zece ani. Banii pe care comuna ar urma să-i plătească acestor familii nou-venite în sat vor proveni dintr-un fond nou-înfiinţat, care va fi alimentat anual cu 100.000 de franci.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ