TOPUL TARILOR CU CELE MAI MARI SALARII DIN EUROPA

TOPUL TARILOR CU CELE MAI MARI SALARII DIN EUROPA

747
0
DISTRIBUIȚI

 

Nivelul de trai, din Europa, este foarte ridicat in multe tari. Si cand spunem nivel de trai, pe langa salarii mai mari, ne referim si la costurile mici pentru un trai decent. Multi romani au ales sa plece in Europa, tocmai pentru a putea sa lucreze pe salarii mai mari.

Amsterdam

„Veniturile medii variaza considerabil de la o tara la alta, dar relevanta este diferenta dintre salariul net si preturi. Costurile de trai reduse, cum gasim in Grecia si Portugalia, nu conteaza atat de mult daca salariile sunt mici” este de parere economistul Andrew Chamberlain, reprezentantul companiei care a facut studiul.

Compania Glassdoor a facut un top al tarile cu cel mai bun nivel de trai din Europa:

1. Elveţia

circuit-LIGURIA-Elvetia

Elveţienii câştigă mult şi, în plus, îşi permit să îşi cheltuie banii pe lucruri scumpe, fără teama că vor rămâne fără economii. Potrivit Glassdoor, „în Elveţia, o persoană din oraş, cu un salariu mediu, îşi permite să cheltuie lejer cam de două ori mai mult decât echivalentul acesteia din New York”.

2. Danemarca

fc8762064ce15a38-copenhaga

„Ce contează foarte mult atunci când vorbim despre nivelul de trai este diferenţa dintre salariul cu care rămâne angajatul în mână şi preţurile lucrurilor necesare vieţii de zi cu zi”, a consemnat Glassdoor. În ciuda faptului că în Danemarca salariile sunt medii, costurile de trai sunt mult mai mici decât în alte ţări din Europa, ceea ce înseamnă că aceştia rămân cu mulţi bani pentru „puşculiţă”.

3. Germania

csm_muenchen_02_1300x550_5c723b8714

În mod interesant, Germania se situează pe locul al treilea, în ciuda faptului că salariile medii ale nemţilor sunt mai mici decât în cazul altor ţări din clasament. Acastă poziţie se datorează, aşadar, faptului că puterea de cumpărare a persoanelor cu venituri medii este mare în Germania.

4. Suedia

noaptea

Costurile serviciilor, inclusive cele de transport şi chirie, şi a cumpărăturilor alimentare din Suedia sunt relativ mici în comparaţie cu salariul net mediu.

Citeste mai mult: adev.ro/o6efws

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ