VEZI CARE ESTE INSULA CURCUBEU DIN LAGUNA VENEŢIANĂ

VEZI CARE ESTE INSULA CURCUBEU DIN LAGUNA VENEŢIANĂ

737
0
DISTRIBUIȚI

Burano este una dintre cele mai frumoase si mai cunoscute insule situata la 7 km nord de Venetia.

Atrage o multime de turisti in orice sezon prin renumele pe care si l-a format de-a lungul timpului, care consta in traditia foarte veche de sute de ani de a lucra manual dantele, prin explozia de culori cu care sunt zugravite casele  si prin aerul boem si atmosfera calma si linistita.

20150811_171953

Insula are o istorie veche, existand dovezi inca de pe vremea romanilor. Denumirea insulei se presupune ca vine de la primii locuitori din insula, familia Buriana. Barbatii se ocupau cu pescuitul, iar femeile erau pricepute in lucrarea manuala a dantelelor, pe care le vindeau, asigurand traiul zilnic in insula pentru familie.

20150811_184357
La fel ca in Venetia, in cartierul Castello, toate casele sunt bine intretinute si proaspat vopsite Locuitorii insulei care vor sa-si vopseasca casa, n-o pot face de capul lor, ci mai intai sunt obligati sa depuna o cerere la primarie si abia dupa ce i se aproba o anumita culoare, o poate schimba.

20150811_173735

Acest lucru este bine gandit, pentru ca alaturarea anumitor culori potrivite creeaza asupra ochiului trecatorilor o anumita stare placuta, creeand o atmosfara de calm si liniste. Casele sunt cam ingramadite, cu obloane de lemn colorate, pline de flori.

20150811_173908
Pentru a ajunge pe insula Burano, puteti lua vaporasul ACTV Linia ACTV Linia LN (Laguna Nord), cu plecare de la statia Fondamente Nove, varianta mai scurta, sau de la capatul celalalt, San Marco – Pieta (in apropiere de Piata San Marco), varianta mai lunga, cu opriri pe Lido si pe Punta Sabbioni.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ