Viaţa groaznică a românilor eliberaţi din sclavie în Italia: „17 ore de...

Viaţa groaznică a românilor eliberaţi din sclavie în Italia: „17 ore de muncă zilnic, bătaie pe săturate şi 100 de euro lunar“

183
0
DISTRIBUIȚI

Poliţia italiană a finalizat joi, 5 octombrie, o anchetă amplă legată de un grup infracţional care transformase în sclavi 35 de români (cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani), la o fermă din apropiere de oraşul Taranto  (localitate cu aproape 200.000 de locuitori, aflată în regiunea Puglia din sudul Italiei).

La anchetă au fost cooptaţi şi câţiva poliţişti români, care au avut misiunea de identifica persoanele ţinute în captivitate, dar şi rudele din ţară ale acestora. Unul dintre ofiţerii angrenaţi în anchetă ne-a mărturisit că majoritatea românilor obligaţi să muncească la ferma italiană provin din judeţe din Moldova (în special Bacău, Vaslui şi Galaţi) şi că aceştia sunt ţărani simpli, fără şcoală, care locuiau şi munceau ilegal în Peninsulă.

Racolaţi de un interlop Interesant este, însă, că românii nu au ajuns în Italia din propria iniţiativă, ci au racolaţi, în februarie-martie 2017, din satele de baştină de către un intermediar român în vârstă de 25 de ani care, din ce spun carabinierii, ar fi implicat şi în traficul de carne vie, tot pe relaţia România-Italia.

Citeste mai mult: adev.ro/oxe54d

 

PUBLICITATE
loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ