Viața lui Adrian depinde de un medicament care costă 75.000 de euro....

Viața lui Adrian depinde de un medicament care costă 75.000 de euro. ”Suma este prea mare pentru noi”

41
0
DISTRIBUIȚI

Viaţa unui tânăr de 31 de ani, din Alba Iulia, depinde de suma de 75.000 de euro. Adrian a fost diagnosticat cu un cancer de piele care evoluează galopant. Acum este imobilizat la pat, iar părinţii şi soţia se roagă pentru o minune. Medicamentul salvator nu se află pe lista de gratuităţi în România, deşi în străinătate poate fi administrat fără niciun ban. Oamenii s-au mobilizat pe Facebook în sprijinul acestui tânăr, însă e nevoie de mult mai mult.

În urmă cu 4 ani, Adrian şi-a scos o pată pigmentara de pe piciorul stâng care îl incomoda. Atunci i s-a dat vestea cruntă că suferă de cancer. A fost operat şi timp de doi ani totul părea să meargă bine.

Adrian Vintan: “Totul a început în 2014, când, în urma unor controale la dermatologi, am fost diagnosticat cu melanom la un semn pe care l-am avut pe piciorului stâng. În 2016 mi-a apărut un ganglion în zona inghinală, a început să se inflameze, am revenit la doctor mi-a spus că este metastaza de la acel semn şi trebuie făcută operaţie de urgenţă.”

Tânărul a mers şi la un spital din Viena, unde a urmat un tratament care l-a ajutat. Acum şansa lui la viaţa este un medicament care costă mult prea mult şi de care are nevoie cât mai repede.

Adrian Vintan: ”Este cel mai bun de pe piaţa, se foloseşte şi în ţările din Europa, însă, din păcate, la noi costă 75.000 de euro. În Germania sau în alte ţări se poate face gratuit în spitale.”

Dr. Răzvan Curcă, medic primari oncologie: “Din păcate, boala lui a progresat peste medicamentul precedent, aşa că acest medicament este cea mai bună variantă conform studiilor de specialitate. Este un medicament înregistrat în România, dar încă nu este compensat în programul de oncologie. Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Spania, toate aceste ţări rambursează.”

sursa: stirileprotv.ro

 

PUBLICITATE
loading...
DISTRIBUIȚI
3anyway.ro este cel mai nou site de divertisment care aduce cititorilor content de cea mai buna calitate. Oferim publicului nostru articole fresh de lifestyle, frumusete si sanatate, monden, evenimente, updatat zilnic cu noi informatii pentru fiecare categorie a site-ului. Pentru publicitate ne puteti contacta la adresa de mail: office@3anyway.ro

LĂSAȚI UN MESAJ